DOLAR 32,2018 % % -0.01
EURO 35,0243 % % 0.04
GRAM ALTIN 2.520,60 % % 0,80
ÇEYREK A. 4.121,19 % % 0,80
BITCOIN 67.284,30 % 0.207
SON DAKİKA
reklam

Cheoy Lee

Son Güncelleme :

10 Şubat 2024 - 20:28

Cheoy Lee

Cheoy Lee

Cheoy Lee: Denizcilik Geleneğinin İkonik Temsilcisi

Cheoy Lee, denizcilik endüstrisindeki 100 yılı aşkın süredir devam eden bir mirası ve beş nesil boyunca güvenilir ürünlere ve hizmetlere olan bağlılığı ile tanınan bir markadır. Şanghay’dan gelen bu efsanevi marka, Lo ailesinin uzun süredir devam eden zanaat geleneğinin somutlaşmış halidir ve denizcilik dünyasının tarihine yeni bölümler eklemeye devam etmektedir.

Lo ailesinin gemi inşa geleneği 1870’li yıllara kadar uzanmaktadır, ancak aile şirketi 1936’da o zamanki İngiliz kolonisi Hong Kong’a taşınarak bugünkü Cheoy Lee Tersanelerinin temellerini atmıştır. Başlangıçta yelkenle çalışan kargo gemilerinin mekanizasyonu üzerine uzmanlaşan Cheoy Lee, 1950’lerin ortalarında tik yelkenli ve motoryat üretimine yönelmiştir, çoğunlukla Amerika’ya ihraç edilmek üzere. 1960’lara gelindiğinde, gezi tekneleri bölümü, tesisin üretiminin büyük bir kısmını oluşturuyordu.

Tersanenin genişlemesi gerektiğinde, Hong Kong’daki Penny’s Bay sahası kuruldu. Cheoy Lee, fiberglasın gelişiminde bir öncü olarak yeni malzemenin sağladığı avantajları fark ederek, fiberglas tekne üretimine de başladı. Sürekli araştırma ve geliştirmeye yatırım yaparak, Cheoy Lee, fiberglas yeteneklerini denizcilik endüstrisinde öncü olmak için kullanmaya başladı. 1977’de, Cheoy Lee, zamanının en büyük kalıplanmış fiberglas yatı olan 130 fitlik motorlu yelkenli Shango II’yi inşa etti ve aynı zamanda vakum torbalı köpük özlü laminatlarla üretilen ilk motor yat olan Cheoy Lee 48′ Spor Yat’ı piyasaya sürdü.

Kompozit yatların yanı sıra, Cheoy Lee ticari gemileri ağırlıklı olarak çelik ve alüminyumdan üretmeye devam etti ve 1990’larda ticari gemi üretiminde güçlü bir canlanma yaşandı. Penny’s Bay bölgesinden vazgeçilmesi ve Zhuhai’ye taşınma kararı alınmasıyla birlikte, Cheoy Lee’nin gemi inşa operasyonları Çin anakarasına kaydırıldı.

Bugün, Cheoy Lee’nin hikayesi, teknolojideki gelişmeleri yakından takip eden ve kaliteye olan bağlılığını sürdüren bir mirasa sahiptir. Merkezi Hong Kong’daki Kowloon’da bulunan ve tüm inşaatların Zhuhai’deki tesislerde yapıldığı bir dönemde, Cheoy Lee, denizcilik dünyasındaki öncü konumunu korumaya devam ediyor.

Boats Group