DOLAR %
EURO %
GRAM ALTIN %
ÇEYREK A. %
BITCOIN %
SON DAKİKA
reklam

Jeanneau

Son Güncelleme :

13 Şubat 2024 - 21:02

Jeanneau

Jeanneau

Jeanneau’nun hikayesi, Henri Jeanneau’nun babasından kalan bir hırdavat dükkanında ahşap bir tekne üretmesiyle başladı ve ardından “6 heures de Paris (Paris’te 6 saat)” adlı yarışmada başarı elde etmesiyle heyecanını artırdı. 1958’de tersane, ilk fiberglass gövdesini inşa etti ve bu yeni malzeme, teknolojik açıdan yeni bir çağın başlangıcını temsil etti.

Tersane, ilk olarak 1963’te “Sea Bird” adlı powerboat üretim hattını başlattı ve 1964’te ilk yelkenli teknesini üretti. 1970’te yelkenli teknelerin demokratikleşmesi ve üretimin artması yaşandı. Aynı yıl, Jeanneau’nun Love Love ve Sangria modelleri büyük bir başarı elde etti ve şirketi pazarın lider yaşanabilir yelkenli tekneler üreticisi ve tasarımcısı konumuna getirdi.

1976’da Jeanneau, Yves Olivaux ve Melody ile tek kişilik transatlantik yarışına katıldı ve bu etkinlik, Jeanneau’nun Atlantik denizinin aşılabileceğini gösterdiğini kanıtladı. 1980’lerde, Jeanneau powerboat yarışlarına katılmaya başladı ve çeşitli yarışlarda başarılar elde etti.

1989’da Jeanneau, Garroni Design tarafından tasarlanan ilk Prestige modelini piyasaya sürdü ve lüks motor yatları pazarına giriş yaptı. Bu, şirketin Prestige serisi ile 2500’den fazla tekne satmasını sağladı.

2000’lerin başında, Jeanneau’nun Sun Odyssey modeli piyasaya sürüldü ve yelkenli çizgisinde dinamik bir büyüme başladı. 2005’te Jeanneau’nun üretim tesisleri genişletildi ve şirket, dünyanın en büyük tersanelerinden birine sahip oldu.

2010’larda, Jeanneau’nun Sun Fast 3600 modeli duyuruldu ve Sun Fast serisi liderliği elde etti. 2017’de, Jeanneau Amerika’da üretim yapmaya başladı ve aynı yıl 60 yılını kutladı.

2018’de, Jeanneau, cruising yelkenli tekneler için yeni bir konsept olan walk-around decks’i tanıttı ve Sun Odyssey 440, 490 ve 410 modelleri uluslararası ödüller kazandı. 2019’da, çok başarılı Sun Fast serisine yeni bir ek olan Sun Fast 3300 piyasaya sürüldü, Guillaume Verdier ve Daniel Andrieu’nun işbirliğiyle geliştirilen bu model, yüksek performans ve başarı sunmayı garanti ediyor.

Boats Group